Terschelling

WAD HEERLIJK !

Vakantie op de waddeneilanden

TERSCHELLING

POPULAIRE VAKANTIEHUIZEN

OP TERSCHELLING

 

WEST TERSCHELLING - APPARTEMENTEN

 

Mooie ligging aan de baai - Wellness

 

Is de afgelopen 24 uur 1x gereserveerd

Wad Heerlijk !

 

WEST TERSCHELLING - APPARTEMENTEN

 

Loopafstand van centrum - Recent gebouwd

 

Wordt op dit moment door 3 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

 

MIDSLAND - VILLA IN DE DUINEN

 

Recent gebouwd - Zeer luxe

 

Wordt op dit moment door 7 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

 

KINNUM - BOERENAPPARTEMENT

 

Vlakbij de haven - Inclusief sauna

 

Wordt op dit moment door 1 iemand bekeken

Wad Heerlijk !

 

MIDSLAND - COTTAGE

 

Dichtbij strand en bos - Luxe

 

Wordt op dit moment door 9 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

MIDSLAND - STRANDAPPARTEMENTEN

 

Binnenzwembad - Veel te doen voor kinderen

 

Is de afgelopen 24 uur 1x gereserveerd

Wad Heerlijk !

 

WEST TERSCHELLING - APPARTEMENT

 

Zeezicht - Binnenzwembad

 

Wordt op dit moment door 4 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

 

FORMERUM - BUNGALOW

 

Leuk vakantiepark - Ideaal voor kinderen

 

Wordt op dit moment door 2 mensen bekeken

POPULAIRE

HOTELS

OP TERSCHELLING

HOTEL BORNHOLM

Gastwaardering: 8,4

 

Goed gesitueerd nabij West Terschelling, maar ook om het eiland verder te verkennen. Ideale plek om te overnachten op Terschelling.

Mooie, schone kamer met ruime badkamer!

Wad Heerlijk !

HOTEL SCHYLGE

Gastwaardering: 8,4

 

 

Alles schoon en fris uit. De ontbijtservice is uitstekend en ook de ligging is mooi! Dit was voor ons een mooi verblijf op Terschelling.

Wad Heerlijk !

HOTEL PAAL 8

Gastwaardering: 8,3

 

 

Prachtig ligging in de duinen vlakbij de zee. Prachtig uitzicht. Erg ruim en luxe appartement. Fantastisch verblijf op Terschelling gehad.

Wad Heerlijk !

HOTEL BUREN

Gastwaardering: 8,5

 

 

Gemoedelijk kleinschalig hotel. Leuk ingericht. Ligging uitstekend. Vriendelijk en behulpzaam echtpaar runt het hotel.

 

WAD HEERLIJK !

Vakantie op de waddeneilanden

Deel op social media

BEZIENSWAARDIGHEDEN

OP TERSCHELLING

Terschelling huisje - Huisje Terschelling - Huisje huren Terschelling - Last minute Terschelling - Huisje op Terschelling - Terschelling huisje huren - Terschelling last minute - Huisje Terschelling huren - Huisje huren op Terschelling - Overnachten Terschelling - Stacaravan Terschelling - Weekendje weg Terschelling - Midweek Terschelling - Aanbieding Terschelling - Vakantiehuis huren Terschelling - Huisje te huur Terschelling - Huisje op Terschelling huren - Weekend Terschelling huisje - Zomervakantie Terschelling - Voorjaarsvakantie Terschelling - Kerstvakantie Terschelling - Oud & Nieuw Terschelling - Last Minute Terschelling

ALGEMENE INFORMATIE

TERSCHELLING

 

VAKANTIE OP TERSCHELLING

 

Terschelling is maar een dun en langgerekt eiland. Dit zorgt ervoor dat je altijd heel dicht bij zee bent. De liefhebbers van het strandleven kunnen hier hun hart ophalen. Zeker als je bedenkt dat Terschelling het breedste zandstrand van Europa heeft. Tijdens je vakantie op Terschelling kun je ontzettend veel dingen ondernemen. Wandelen en fietsen in de uitgestrekte natuur, genieten van de vele activiteiten die er het gehele jaar op de agenda staan, struinen langs de leuke winkeltjes. Teveel om op te noemen. Kom het ontdekken en boek een weekendje, weekje of midweek Terschelling!

 

DE BOOT NAAR TERSCHELLING

 

Ongeveer 8 keer per dag vertrekt er een boot van Harlingen naar Terschelling en vice versa. De boot doet er ongeveer 1 uur en 45 minuten over om op Terschelling te komen. Behalve normale veerboten varen er een paar keer per dag ook sneldiensten naar Terschelling en dan doe je er ongeveer 45 minuten over. Deze sneldienst is alleen toegankelijk voor voetgangers. Bij beide overtochten dient van tevoren gereserveerd te worden bij rederij Doeksen.

 

WAT TE DOEN OP TERSCHELLING

 

Weekendje, midweek of weekje op Terschelling? Je zal je er niet snel vervelen omdat er echt altijd wat te doen is. Uiteraard kun je genieten van de uitzonderlijk mooie natuur op Terschelling. Wandelen en fietsen op Terschelling is echt prachtig. Als je sportief bent kun je bijvoorbeeld gaan blokarten op het strand, kitesurfen of mountainbiken. Verder zijn er veel lokale dingen te doen zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een cranberryproeverij. Dit is echt nog maar het topje van de ijsberg van wat er allemaal te beleven is op Terschelling.

 

HORECA OP TERSCHELLING

 

Om lekker te eten & drinken op Terschelling zijn er legio mogelijkheden. De vele eetgelegenheden maken veelal gebruik van lokale ingredienten om hun gerechten te bereiden. Je kunt er terecht bij de strandpaviljoens, gezellig cafeetjes met hun terrasjes. Ook zijn er discotheken te vinden op Terschelling. Vooral de uitgaansgebieden van West en Midsland zijn populair tijdens de nachtelijke uren. En wat dacht je van een optreden van de ook landelijk bekende Hessel bij cafe De Groene Weide in Hoorn.

 

DE DORPEN VAN TERSCHELLING

 

West is het grootste dorp op Terschelling en ligt direct aan de haven. Hier zijn de meeste faciliteiten voor toeristen en is het altijd gezellig druk. In het midden van het eiland ligt Midsland. Hier vindt u leuke winkels en restaurantjes. Oosterend ligt bijna aan het einde van de hoofdweg. Oosterend ligt aan het bekende natuurgebied De Boschplaat aan de Oostkant van het eiland. De drie kleinste plaatsen op Terschelling zijn, Lies, Hoorn en Formerum.

 

TERSCHELLING MET KINDEREN

 

Tips voor een geslaagde vakantie op Terschelling met kinderen:

 

 • Wrakkenmuseum Terschelling
 • Landbouwmuseum Het Hooivak
 • Ezelwandelingen
 • Huifkartochten
 • Ritje maken met strandbus naar drenkelingenhuisje
 • Boottocht maken langs de zeehonden
 • Natuurmuseum & Zee-aquarium

 

SPORTIEF OP TERSCHELLING

 

Tijdens je vakantie op Terschelling kun je diverse actieve dingen ondernemen. Wat dacht je van:

 

 • Wandelen
 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Vissen
 • Blokarten
 • Surfen en Kitesurfen
 • Paintballen
 •  

NATUUR OP TERSCHELLING

 

Terschelling bestaat voor 80 procent uit natuur. Terschelling is het meest gevarieerde Waddeneiland wat dat betreft. Je vindt er stand, bossen, kwelders, duinvalleien en heide. Hoe verder je je op het eiland naar het Oosten verplaatst hoe stiller het eiland wordt. Op de meest Oostelijke punt van het eiland vindt je de Boschplaat. Op deze plek is de natuur op het eiland op zijn mooist. Hier broeden en rusten de vogels van de Waddenzee. Wil je ook de natuur van Terschelling ontdekken? Kom een huisje huren op Terschelling.

 

TERSCHELLING MET DE HOND

 

In de bossen en op de stranden van Terschelling mag je trouwe viervoeter het gehele jaar loslopen. Honden moeten dus aan de lijn op de rest van het eiland. Dit geldt ook voor het duingebied. Langs de wandel en fietspaden is het handig de borden in de gaten te houden. Er staat duidelijk aangegeven of uw hond aangelijnd dient te zijn. Een groot deel van de vakantiehuizen op Terschelling bieden de mogelijkheid uw hond mee te nemen naar Terschelling. Neem uw hond dus gezellig mee op vakantie naar Terschelling!

 

VERVOER OP TERSCHELLING

 

Tijdens je vakantie op Terschelling zal je merken dat de meeste dingen met gemak te bereiken zijn met de fiets. Over het gehele eiland tref je zeer veel fietsverhuurbedrijven aan waar je voor slechts een paar euro per dag een fiets kunt huren. De bus is natuurlijk ook een goede optie om je over Terschelling te verplaatsen. Je kunt je met de bus over het hele eiland verplaatsen. In het hoogseizoen rijden de bussen zelfs door tot 2:00 ‘s nachts. Ook taxi’s zijn volop beschikbaar op Terschelling. Aan het vervoer zal het dus niet liggen vanaf je huisje op Terschelling!