Texel

WAD HEERLIJK !

Vakantie op de waddeneilanden

TEXEL

POPULAIRE VAKANTIEHUIZEN

OP TEXEL

DE KOOG - SFEERVOL VAKANTIEHUIS

 

Dichtbij het strand - Subtropisch zwembad

 

Wordt op dit moment door 2 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

DE KOOG - STRANDAPPARTEMENTEN

 

Dichtbij het strand - Rustig gelegen - WIFI

 

Wordt op dit moment door 5 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

 

DE KOOG - VRIJSTAAND VAKANTIEHUIS

 

Tuin met privacy - Dichtbij bos, duinen en strand

 

Wordt op dit moment door 2 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

DE COCKSDORP - VAKANTIEHUIS

 

Lekker licht en ruim - Vlakbij de vuurtoren

 

Is de afgelopen 24 uur 1x gereserveerd

Wad Heerlijk !

DEN HOORN - MOOI GELEGEN CHALET

 

Veel privacy - Vrijstaand

 

Is de afgelopen 24 uur 2x gereserveerd

Wad Heerlijk !

 

DE KOOG - VRIJSTAAND VAKANTIEHUIS

 

Aan de rand van bos - Op kleinschalig park

 

Is de afgelopen 24 uur 3x gereserveerd

Wad Heerlijk !

DE COCKSDORP - ZEER LUXE VILLA

 

In de duinen - Overdekt zwembad

 

Is de afgelopen 24 uur 2x gereserveerd

Wad Heerlijk !

DE KOOG - BOEREN APPARTEMENT

 

Zeer rustig - Vlakbij zee

 

Wordt op dit moment door 3 mensen bekeken

Wad Heerlijk !

DEN BURG - HISTORISCH HUIS

 

In centrum van Den Burg

 

Wordt op dit moment door 1 iemand bekeken

POPULAIRE

HOTELS

OP TEXEL

BOUTIQUE HOTEL TEXEL

Gastwaardering: 9,1

 

 

De gastvrijheid en vriendelijkheid van het personeel, mooi hotel en fantastisch gegeten! Ons weekje op Texel was een groot succes.

Wad Heerlijk !

HOTEL ZEERUST TEXEL

Gastwaardering: 8,7

 

 

Wij verbleven er tijdens onze midweek op Texel. Hele goeie ligging nabij duinen en strand en dorp. Mooi verbouwd hotel, gezellige sfeer en vriendelijke mensen. Frisse kamer.

Wad Heerlijk !

HOTEL GREENSIDE TEXEL

Gastwaardering: 9,1

 

 

Het hotel ligt centraal en alles is prima verzorgd. Het personeel is vriendelijk en servicegericht. Het eten in restaurant Wambinge is uitstekend. Ons weekendje Texel was geslaagd.

Wad Heerlijk !

HOTEL MOLENBOS TEXEL

Gastwaardering: 8,8

 

 

Uitstekende centrale ligging, erg schone kamer, magnifiek ontbijt, alle comfort voor een mooie vakantie op Texel, wederom enorm genoten.

 

WAD HEERLIJK !

Vakantie op de waddeneilanden

Deel op social media

BEZIENSWAARDIGHEDEN

OP TEXEL

Texel Vakantiehuis - Texel huisje huren - Huisje Texel huren - huisje huren op texel - weekendje texel - vakantiebungalow texel - texel vakantiehuisjes - Huisje huren Texel particulier - Vakantiehuis huren Texel - Weekje Texel - Villa verhuur Texel - Huisje Texel particulier - Weekendje weg Texel - Bungalow huren Texel - Stacaravan huren Texel - Goedkoop huisje huren Texel - Vakantieverblijf Texel - Particulier vakantiehuis Texel - Familiehuis Texel - Midweek Texel - Vakantiehuis Texel huren - Vakantiehuis Texel particulier - Vakantiehuis Texel 6 personen - Groepsverblijf Texel - Groepsaccommodatie Texel - Zomervakantie Texel - Voorjaarsvakantie Texel - Kerstvakantie Texel - Oud & Nieuw Texel - Last Minute Texel

ALGEMENE INFORMATIE

TEXEL

 

 

VAKANTIE OP TEXEL

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland met oppervlakte van ongeveer 170 km². Op Texel zul je 30 kilometer strand vinden en dat maakt Texel een vakantie op Texel ideaal voor degenen die van strandleven houden.

Op Texel kun je veel zien en doen. Van heerlijk wandelen in de uitgestrekte natuur tot en met wat meer extreme activiteiten zoals bijvoorbeeld parachutespringen. Texel is het hele jaar door een heerlijke bestemming voor een korte of een lange vakantie. Kom het echte eilandgevoel op Texel ervaren en boek een weekendje, weekje of midweek naar Texel!

 

BOOT NAAR TEXEL

Jouw vakantie naar Texel begint al op de boot. Zodra je op de boot bent zal je je ontspannen. Je wordt tijdens de overtocht naar Texel vergezeld door de meeuwen die je de weg lijken te vertellen naar het eiland waar je rust en ruimte zult gaan vinden. De overtocht bedraagt slechts 20 minuten.

De veerboot naar Texel vaart elke dag. Reserveren is niet nodig want er is ruimte genoeg op de veerboot naar Texel. De afvaarten van Den Helder naar Texel zijn op het halve uur vanaf 6.30 uur tot 21.30 uur. Dus ieder uur vertrekt de boot steeds op het halve uur. De afvaarten van Texel naar Den Helder zijn op het hele uur vanaf 6.00 uur tot 21.00 uur.

 

WAT TE DOEN OP TEXEL

Texel is een zeer divers eiland. Je kunt er wandelen en fietsen. Geniet van de uitgestrekte stranden, het mooie duingebied en de bossen.

Je kunt er gebruik maken van de uitgebreide horeca die er op het eiland te vinden is. Geniet terwijl je proeft van een van de lokale gerechten of drankjes. Een actieve vakantie is op Texel uiteraard ook mogelijk. Er zijn zoveel activiteiten op Texel denkbaar. Teveel om op te noemen.

En wat dacht je van een bezoek aan één van de musea op het eiland?

Kom op Texel een huisje huren en maak het allemaal mee!

 

HORECA OP TEXEL

 

Op Texel kan je uitstekend eten en drinken. In alle Texelse dorpen zijn restaurants. Goede eetcafes met een eenvoudige keuken tot en met de wat sjiekere restaurants. Je komt het allemaal tegen op Texel.

Een groot deel van deze eetgelegenheden gebruikt verse lokale ingredienten zoals het wereldberoemde Texelse lamsvlees, overheerlijke asperges, verse vis en waddenoesters. Door het jaar heen vinden er ook diverse Texelse culinaire evenementen plaats, zodat je kunt proeven van het echte Texel.

Kom lekker eten en drinken tijdens je vakantie op Texel!

 

DORPEN VAN TEXEL

 

De Cocksdorp is de meest Noordelijke plaats op Texel en is vooral bekend om de vuurtoren en de zeehonden. De Koog is de badplaats van Texel. De Waal is met slechts 500 inwoners het kleinste dorp van Texel. Het grootste dorp op Texel is Den Burg met ruim 7.000 inwoners, dit is ongeveer de helft van het totaal aantal inwoners van Texel. Onder de toeristen is Den Burg vanwege zijn vele horeca en winkeltjes zeer populair. Het dorp Oudeschild is vooral bekend van de haven waar o.a. alle vissersschepen van Texel liggen. Oosterend wordt door velen gezien als het mooiste dorp op Texel door de schilderachtige straatjes en steegjes met mooie, oude gevels

 

TEXEL MET KINDEREN

 

Tips voor een geslaagde vakantie op Texel met kinderen:

 

 • Het Sommeltjespad, een kindernatuurpad.
 • Landgoed De Bonte Belevenis
 • Het piratenschip in de haven van Oudeschild
 • Kaap Skil Museum van Jutters en Zeelui
 • Tocht met een garnalenkotter
 • Beklim de rode vuurtoren van Texel
 • Lammetjes knuffelen op de Hoge Berg
 • Gratis kinderspeelparadijs De Cocksdorp
 • Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora
 • Natuurcentrum Ecomare

 

SPORTIEF OP TEXEL

 

Tijdens je vakantie op Texel kun je diverse actieve dingen ondernemen. Wat dacht je van:

 

 • Wandelen
 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Vissen
 • Parachutespringen
 • Golfen
 • Rondvluchten
 • Karting
 • Watersport
 • Diverse wadexcursies onder leiding van een gids

 

TEXELSE NATUUR

 

Texel heeft vele bijzondere natuurgebieden.

Nergens in Nederland zijn er op zo'n kleine oppervlakte zoveel verschillende landschappen te vinden. Texel heeft duingebied, natte duinvalleien, dennen- en loofbossen, kwelders en heidevelden.

 

Texel heeft zeer mooie flora en fauna met veel zeldzame plantensoorten en beschermde vogelsoorten. Op Texel kun je deze van heel vlakbij zien.

 

Kom lekker wandelen of fietsen door deze mooie natuurgebieden tijdens je weekendje Texel.

 

TEXEL MET DE HOND

 

Er zijn op Texel veel vakantiehuizen waar je je hond mee naar toe mag nemen.

 

Op de meeste stranden van Texel mag de hond lekker los lopen. Op de naaktstranden en de bewaakte strandgedeeltes moet de hond echter wel aan de lijn. Overal in het Texelse dennenbos en ook in het Krimbos mag je trouwe viervoeter loslopen. Alleen in de gebieden waar vee loopt zal je de hond even tijdelijk moeten aanlijnen.

 

Je kunt dus lekker struinen door de bossen met je hond tijdens je weekendje, weekje of midweek op Texel!

 

VERVOER OP TEXEL

 

Vervoer op Texel is prima geregeld. Er zijn verschillende manieren waarop je je over het eiland kan vervoeren. Er is een zeer uitgebreid Openbaar Vervoersnet waarmee je met de bus over het eiland kan rijden. Verder kan je fietsen, bromfietsen en zelfs auto’s huren. Ook een taxi hoort tot de mogelijkheden op Texel. Uiteraard kun je ook met je eigen auto naar het eiland komen.Op een verschillende plaatsen op het eiland kun je fietsen huren, bijvoorbeeld meteen als je aankomt bij de naastgelegen fietsenverhuur.

 

Over vervoer hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken tijdens je vakantie op Texel!