1.     Bekijk sterren in Dark Sky Park
Bezoek ’s avonds of ’s nachts het natuurgebied de Boschplaat om sterren te bewonderen. Dit is echt de ultieme plek om sterren en soms zelfs het noorderlicht te bewonderen, dit komt omdat hier weinig lichtschade is. De lucht is er schoon en het is er aardedonker, waardoor je bij helder weer een schitterende sterrenhemel te zien krijgt. Je hoeft hier niets voor mee te nemen, je kan met een verrekijker naar de sterren kijken, maar dit is niet nodig. 

2.     Verken het eiland op de fiets
Terschelling kent veel mooie fietsroutes. Fiets over de dijk langs de Waddenzee, door de schattige dorpjes of door het duingebied. Kijk lekker om je heen tijdens het fietsen en bezoek leuke winkeltjes in de dorpen. Geen eigen fiets bij je? Bij veel verschillende organisaties kun je een fiets huren.

3.     Bezoek de bunkers
De bunkers zijn verspreid over het gehele eiland en zijn absoluut een bezoekje waard als je op Terschelling bent. Onder begeleiding van een gids kun je de bunkers van binnen bezichtigen. Tijdens de twee uur durende rondleiding bezoek je de heringerichte bunkers en wordt verteld wat de rol van de bunkers waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan de bunkers is voor het hele gezin, want voor kinderen is er een leuke speurtocht door de bunker. 
Tarieven: vanaf 6 jaar €8,50

4.     Kitesurfen 
Wil je leren kitesurfen of ben je al een ervaren surfer? Terschelling is in beide gevallen dé perfecte plek om het water op te gaan. Verschillende scholen op het gebied van kitesurfen bieden lessen aan om de sport te leren.  

5.     Bezoek museum ’t Behouden Huys
Benieuwd naar de geschiedenis van het eiland? Plan dan een bezoekje aan het museum ’t Behouden Huys. Hier vind je unieke en eigenzinnige voorwerpen die de geschiedenis van Terschelling omschrijven. Verhalen over boeren, vissers, koopvaarders, jagers en jutters die hun eigen samenleving maakten. Een onvergetelijke belevenis als je Terschelling echt wil kennen. 
Tarieven: volwassene €7,50
Kind (4 t/m 18 jaar) €3,00

6.     Klimbos Klimdaris
Geen last van hoogtevrees? Dan is het klimbos een leuke activiteit voor het gezin. Gedurende twee uur klim je vier verschillende routes vormen spannende parcours door de bossen. Touwbruggen, wiebelende ladders en een lange tokkelbaan kom je allemaal tegen. Haal de avonturier in je naar boven en klauter erop los. 

7.     Eco safari
Samen met een gids ga je op pad in een elektrische terreinwagen over de onverharde wegen van Terschelling. Tijdens de 2,5 uur durende tocht vertelt de gids je van alles over de geschiedenis en cultuur van het eiland. De tocht is voor het hele gezin en ook voor mindervaliden. 
Tarieven: volwassene €36,50
Kind (5 t/m 12 jaar) €25

8.     Bezoek Koffie- & Theehuys De Bessenschuur
“Verscholen in de bossen van West-Terschelling ligt in een oase van rust de Bessenschuur” Voor de cranberry liefhebber een absolute must-have om eventjes langs te gaan. Bij de Bessenschuur kunt u een kopje koffie of thee drinken met een heerlijk vers cranberry gebak. Op de zolder is een expositie over de eeuwen oude cranberry cultuur te bezichtigen. In de Bessenschuur vind je de Cranberry Winkel, hier kun je allerlei zelfgemaakte cranberry producten kopen.

9.     Ontdek het dorpje West-Terschelling
West-Terschelling is een gezellig klein dorpje om te bezoeken. In het centrum van het dorpje kun je de Westerkerk bezoeken, de winkelstraat afstruinen en de vuurtoren bezoeken. Gelegen aan het centrum van West-Terschelling ligt de haven, daar kun je uren lopen en de mooiste boten bekijken. Het pittoreske dorpje is dan ook zeker een bezoekje waard. 

10.  Bezichtig de vuurtoren
De vuurtoren Brandaris, gelegen in het dorpje West-Terschelling, is de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland. De vuurtoren is helaas niet toegankelijk voor publiek, omdat ze nog altijd de Noord-Nederlandse kust in de gaten moeten houden. Het is wel een aanrader om de toren van dichtbij te bekijken als je in het dorpje West-Terschelling bent.

Door admin