Zo in de loop van de dag wordt er steeds meer duidelijk over het noodlottige ongeval in het Schuitengat ten zuiden van Terschelling en Vlieland. Inmiddels is duidelijk dat twee mensen zijn omgekomen en dat er nog twee mensen worden vermist.

Vanochtend kwam het rond 7:00 uur tot een aanvaring tussen de Ms Tiger van Rederij Doeksen en de watertaxi Stormloper. De grote vraag die nu rijst is echter: wat deden beide vaartuigen daar?

Het Schuitengat ligt niet op de directe vaarroute tussen Terschelling en Harlingen. De geul heeft inmiddels zo’n natuurlijke diepte gekregen dat rederij Doeksen de afgelopen maanden wel gebruik maakte van de route via het Schuitengat, om tijdwinst te behalen. Eerder deze week verklaarde rederij Doeksen de route nu minder in te zetten, omdat deze niet verlicht is. Nu het eerder donker en later licht is, zou dat gevaar opleveren.

Vanochtend ging de zon echter op rond 8:15 uur, dus wat deden beide vaartuigen op het noodlottige tijdstip in het Schuitengat? Daarnaast hebben naar verluidt beide vaartuigen de geldende snelheidsnorm die in het Schuitengat geldt (ruimschoots) overschreden. Data van Marine Traffic wijst dat uit.

Door admin