marieke koenders 9uob5mykmb0 unsplash

De waddeneilanden zijn de ideale vakantiebestemming voor elke tijd van het jaar. Elk eiland is verschillend, maar aan strand en natuur is er geen gebrek. Ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Welk eiland ligt het dichts bij jouw wensen?

Texel

Vanaf Den Helder vertrekt de boot naar Texel. Het is het grootste en populairste eiland van de vijf waddeneilanden. In het hoogseizoen is het hier een stuk drukker dan buiten de vakantieperiodes. Mocht je niet van de drukte houden, dan is het verstandig om daar rekening mee te houden. Op het eiland is er genoeg te doen. Je vindt er gezellige restaurants, maar je kunt er zeker ook culinair genieten. Het is ook zeker aan te raden om er eens te winkelen, want in het centrum zitten een aantal leuke winkeltjes.

Vlieland

Dit is echt hét eiland voor natuurliefhebbers. Het gehele eiland is autovrij, vanwege de beschermde natuur in het nationaal park in Nederland. Vlieland is het kleinste eiland van de vijf, maar er is genoeg te beleven. De natuur bestaat voornamelijk uit strand, duingebied en bossen, wat je via wandelroutes en fietspaden kunt verkennen.

Terschelling

Terschelling is een zeer afwisselend eiland. Op het strand zitten meerdere strandtenten, waar je geniet van het uitzicht over de zee. Het strand is overigens met 500 meter het breedste strand van Nederland. In het centrum van Terschelling zitten meerdere gezellige restaurantjes. In de zomer komen veel jongeren naar het eiland om vakantie te vieren met vrienden. Ga je voor je rust naar Terschelling, dan kun je beter in het laagseizoen hier naartoe gaan.

Ameland

Op Ameland ervaar je het ultieme eilandgevoel dichtbij huis. Hier kun je heerlijk relaxen op de terrassen of op het strand. Voor sportliefhebbers is er op Ameland genoeg keuze, zoals surfen, wadlopen, fietsen en parachute springen. Op Ameland zijn vier leuke dorpjes, waar ook leuke activiteiten voor kinderen zijn. Als natuurliefhebber kun je aan de oostzijde van het eiland heerlijk wandelen en fietsen door de zandduinen en het bos. 

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is net als Vlieland geheel autovrij. Hier geniet je voornamelijk van de natuur in de natuurparken op het eiland. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes op het eiland om af te leggen. In het gelijknamige dorpje Schiermonnikoog vindt je een aantal restaurants en winkeltjes. 

Door admin