Denk je bij vakanties voor tieners meteen aan Texel, Ameland, Vlieland, Schiermonnikoog of Terschelling? Waarom niet? De Waddeneilanden zijn uitermate geschikt voor lange wandelingen en fietstochten en misschien dat niet iedere tiener hier nou direct op zit te wachten, maar gelukkig hebben de eilanden voldoende te bieden voor iedereen uit het gezin, van jong tot oud.

Uiteraard bieden de verschillende mooie zandstranden genoeg vertier voor iedereen. Naast het feit dat je natuurlijk kunt zwemmen en van de zon genieten worden er ook verschillende activiteiten op het strand georganiseerd, die bijvoorbeeld ook interessant zijn voor tieners. Zo kun je op verschillende eilanden bijvoorbeeld blokarten, waarbij je met een kart die voortgestuwd wordt door de wind met 30-40 kilometer per uur over het strand raast.

Daarnaast zijn er verschillende zwembaden op de eilanden waar je kunt zwemmen. Saai? Nee,want wist je bijvoorbeeld dat je op Texel het zwembad kunt vinden dat al meerdere keren de prijs voor beste zwembad van het jaar heeft gewonnen. Op vakantiebaan De Krim tref je dit zwembad, met een wildwaterbaan en verschillende glijbanen, aan. Het vakantiepark is gevestigd in De Cocksdorp, in het noorden van het eiland. Op Texel tref je daarnaast ook een kartbaan aan die voor tieners ook zeer aantrekkelijk en uitdagend is.

Andere eilanden hebben ook veel te bieden voor jongeren. Op Ameland tref je bijvoorbeeld een amusementshal aan waar je urenlang plezier kunt hebben. Zo zijn er nog tal van andere activiteiten die interessant zijn voor tieners op de eilanden. Denk hierbij aan klimparken of -bossen, lasergamehallen, escape rooms, midgetgolf, surfen, zeilen en ga zo maar verder.

Door admin