Wat de laatste jaren steeds meer een trend wordt is dat mensen die in alle rust willen werken, tijdelijk uitwijken naar een vakantiewoning op de Waddeneilanden. In de maanden tussen het zomerseizoen en het voorjaar in worden veel vakantiewoningen niet geboekt en is de huur relatief erg laag. Zo laag dat het huren van een vakantiewoning in veel gevallen lager is dan het huren van een kantoorruimte. Ook zijn er mensen die graag buiten het seizoen om op vakantie gaan, mede omdat de tarieven dan veel gunstiger zijn. Ideaal om vakantie en werk op een aangename manier te combineren. Maar dan is het wel belangrijk dat alle faciliteiten ook op orde zijn om die combinatie goed mogelijk te maken. Hoe zit het bijvoorbeeld met het internet, dat voor veel mensen onmisbaar is om goed hun werk uit te kunnen voeren? Indien dat binnen de vakantiewoning niet aanwezig is of het WiFi-signaal is te zwak, dan is tijdelijk internet aanvragen en afsluiten een goede optie.

Wanneer je een aantal maanden op een eiland werkt, of je vakantie met werk combineert, dan wil je niet vastzitten aan een vast contract voor een geheel jaar. Een goede oplossing is dan een mifi-router, waar je een simkaart in kunt stoppen. Eventueel kan dit de simkaart van je mobiele telefoon zijn, maar denk er dan om dat je bij het gebruik van het internet dan niet gebeld kan worden. Een extra prepaid simkaart met een goede databundel is dan een passende oplossing en zorgt ervoor dat je altijd gemakkelijk verbinding kun maken met het internet.

Ook zijn er andere oplossingen voor tijdelijk internet, die vaak binnen enkele uren al actief kunnen zijn. Zo kan er een mobiele hotspot aan worden gemaakt en kun je tevens gebruik maken van een 4G-dongel. Via deze opties heb je snel de beschikking over een internetverbinding van goede kwaliteit waarmee je de zekerheid hebt dat je jouw werkzaamheden maximaal kunt uitvoeren.

Informeer van te voren goed of er op het eiland waar je verblijft mogelijkheden zijn om tijdelijk internet aan te laten leggen. Wanneer je gebruik maakt van een dienst of bedrijf op het vaste land, dan kan het wat langer duren voordat je internetverbinding gerealiseerd is. Echter zou het ook dan niet meer dan een kwestie van 1 of 2 dagen moeten zijn voordat je de beschikking hebt over goed internet.

Door admin