De zomervakantie is weer voorbij, maar dat wil niet zeggen dat het weer ook gelijk helemaal omslaat en dat we geen mooie dagen in het vooruitzicht meer hebben. Weliswaar hebben we de laatste twee weken meer regen gezien dan in de maanden daarvoor, maar er zijn tevens nog dagen waarin de temperatuur nog op kan lopen tot 20 graden of zelfs nog daarboven.

Een ideale periode om nog een (korte) vakantie op de Waddeneilanden te boeken, omdat de tarieven nu een stuk gunstiger zijn dan in het hoogseizoen. Boek nu een last-minute Waddeneilanden, bijvoorbeeld voor de herfstvakantie en geniet van al het moois dat de verschillende eilanden je te bieden hebben.

Geniet op Texel bijvoorbeeld van een luxe midweek glamping in een safaritent, waarbij je bijna €1000 minder betaalt dan in het hoogseizoen. Dat is nog eens voordelig op vakantie. Ook andere accommodaties op het eiland zijn een stuk voordeliger dan enkele weken geleden. Wanneer je dus niet gebonden bent aan de vakantieperiodes, dan bespaar je flink op je vakantiekosten.

Door op vakantie te gaan buiten het seizoen om leer je de eilanden en ook de bewoners goed kennen. Neem nou bijvoorbeeld Ameland. Daar zijn in het hoogseizoen zoveel toeristen, dat het lastig is om echt de sfeer en de cultuur van het eiland te proeven. Ga je buiten het seizoen om, dan kom je makkelijker in contact met de eilanders en kun je op je gemak genieten van al het natuurschoon dat het eiland te bieden heeft.

Zo heeft ieder Waddeneiland iets bijzonders. Ook Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog zijn zeker een bezoek waard buiten het seizoen om. Je ziet er zoveel andere dingen dan dat je tijdens de drukkere periodes zou zien. Dus, heb je de kans, boek dan snel een trip naar één van de eilanden en laat jezelf verrassen.

Door admin