kartbaan De Koog

Als je in De Koog op Texel bent geweest dan is de loods aan de rand van het grote parkeerterrein (Nikadel) je vast wel eens opgevallen. Misschien heb je er zelfs wel eens voor de deur gestaan. Voor een dichte deur dan …

Deze loods is het onderwerp van een raadsel wat al wel eerder in de media belicht is. Het betreft hier namelijk de indoor kartbaan van het eiland. Hoewel wat vervallen en stoffig, krijg je bij een kijkje door één van de ramen het idee dat je hier prima een rondje kunt karten. De afgelopen jaren hebben veel mensen dat idee ook gehad. Het feit is alleen dat hier al jaren geen kart meer heeft rondgereden.

Gaan we wat speuren op het internet dan komen we op Facebook een post uit 2017 tegen van een moeder die voor haar zoons vraagt of er ook Texelaars zijn die weten of de kartbaan in hun vakantie ook open is. Uit de antwoorden wordt al snel duidelijk dat de kartbaan permanent gesloten is en dat de website van de kartbaan ook uit de lucht is. Via archive.org komen we erachter dat de website in 2016 nog actief was en wat verder speurwerk wijst uit dat de kartbaan in dat jaar nog zo nu en dan open was. In dat jaar was de kartbaan in principe dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur, maar uit berichten kunnen we opmaken dat ook destijds mensen vaak voor een dichte deur hebben gestaan.

Ok, zulke dingen gebeuren toch? Het gaat slecht met een bedrijf en op den duur moet men de deuren sluiten. Inderdaad, zulke dingen gebeuren, alleen dat is hier niet van toepassing op. Tot op de dag van vandaag worden namelijk alle rekening met betrekking tot het bedrijf netjes betaald en is de toenmalige eigenaar nog steeds de huidige eigenaar. Niemand lijkt echter te weten waar deze persoon zich ophoudt. In 2018 doet de Texelse Courant hier ook al verslag van en er wordt aangegeven dat zijn ouders nog op het eiland wonen, maar dat niemand schijnt te weten waar de eigenaar van Karting de Koog is. Lees hier het artikel.

Karting de Koog staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder de naam van een BV en deze is nog steeds actief. Het bedrijf bestaat dus nog steeds, wat inhoudt dat ook qua belastingplichten nog steeds aan alle eisen voldaan wordt. De eigenaar kiest er dus blijkbaar bewust voor om niets met het pand van Karting de Koog te doen. Inmiddels is het dus ruim 6 jaar geleden dat de laatste kart in de loods heeft rondgereden en is de toekomst van het gebouw nog steeds onduidelijk. Onze redactie blijft de situatie rondom de kartbaan op de voet volgen … Wordt vervolgd.

Door admin