knoert

Voor mensen die nog nooit op Texel zijn geweest die vragen zich bij deze titel af wat dit in vredesnaam mag voorstellen, maar het gaat hier om … ijs! Als je op Texel bent dan moet je beide zeker hebben geprobeerd, de Swoopy en de Aardbeien Knoert.

Voor een Swoopy moet je in De Koog zijn, bij Swoopy Ijssalon in de Dorpsstraat. Nummer 127 om precies te zijn, aan het pleintje aan het begin van de straat. Je hebt de keuze uit verschillende smaken softijs, waarbij je de soorten ook nog mag mengen. Vervolgens kun je 5 toppings kiezen, uiteenlopend van vers fruit tot crunchies, marshmellows, jelly beans en nog veel meer. Heb je dat gedaan, dan gaat er een bakje over je Swoopy-beker en wordt er een lepel in je Swoopy geplaatst. Het uiteinde van de lepel gaat aan de Swoopy-machine en je ijs en toppings worden gemengd. Zo kun je oneindig vaak zelf je ijs samenstellen en is je Swoopy steeds weer een verrassing.

Voor de Knoert moet je in De Cocksdorp zijn. Bij Ijsboerderij Labora aan de Hollandseweg 2, een druk bezochte ijsboerderij waar je ook kunt gaan kijken hoe het ijs dat je hier koopt gemaakt wordt. De Knoert bestaat uit een grote hoorn, twee soorten ijs (die je zelf kiest), aardbeien (geteeld bij De Reuze Aardbei van collega-boeren uit Oosterend) en slagroom. De Knoert is zo populair dat er dagelijks speciaal mensen naar Labora komen voor deze traktatie. En ook al krijg je een hoorn, het gebruik van een lepel is wel aan te raden.

Nieuwsgierig geworden naar de Swoopy en de Knoert? Probeer ze beide uit wanneer je op Texel bent kies jouw favoriet!

Door admin