Texel is het hele jaar door mooi, maar helaas niet het hele jaar even goedkoop. In de zomermaanden, vooral tijdens de Bouwvak, zijn de tarieven van campingplaatsen, vakantiehuizen en B&B’s extra hoog. Het kan hierdoor zomaar zijn dat je voor een week vakantie meer dan €1500 moet betalen en dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Een last minute Texel kan dan een goede uitkomst bieden.

Uiteraard is een last minute buiten het zomerseizoen om extra voordelig. Tijdens de vakantieperiodes betaal je nog steeds behoorlijk wat, maar ten opzichte van de normale tarieven ben je dan wel goedkoper uit. Soms is het zo dat mensen op het laatste moment hun vakantie nog (noodgedwongen moeten) annuleren en je kunt dan profiteren van een buitenkansje.

Naast het feit dat Texel in de zomermaanden prachtig en bruisend is, valt er buiten de zomermaanden om ook genoeg te zien en te beleven op het eiland. Ieder seizoen heeft zo zijn charme en de natuur op Texel biedt je iedere keer weer iets anders. De zee en het strand zijnaltijd een bezoek waard en de duinen en bossen veranderen steeds weer van samenstelling en kleur. Naast genieten van de natuur, kun je buiten de zomermaanden om ook genoeg cultuur opsnuiven op het eiland. Het eiland kent verschillende musea die het gehele jaar geopend zijn. Daarnaast kun je voor een gezellig avondje uit terecht bij verschillende restaurants, cafés en strandpaviljoens.

Vooral de hoofdstad Den Burg en het kustdorp De Koog hebben meerdere winkels en verschillende eetgelegenheden die het hele jaar door geopend zijn. Ook in De Cocksdorp en Den Hoorn is er het gehele jaar door activiteit. Zo kun je het gehele jaar door je vermaken op Texel.

Door admin