Ga je deze zomer nog naar een camping? Waarschijnlijk ga je dan naar een lekker warme bestemming en dan is er niets zo fijn als een goede koude koelkast. Maar een campingkoelkast is wel wat anders als je normale koelkast. Daarom hebben wij hieronder de beste tips om een goede camping koelkast te kopen.

Controleer altijd de aanbiedingen

Er is een best aardig aanbod als het gaat om om camping koelkasten. Wil je dit aanbod minimaliseren dan is het slim als eerst naar koelkast aanbiedingen te kijken. Hierdoor is je lijst met camping koelkasten direct een stuk beperkter. Ga vervolgens kijken welke kan voldoen aan je eisen en ga daarna kijken of deze ook echt goed is. Hiervoor kan je consumentenbond bekijken of reviews van andere gebruikers.

Wat voor type camping koelkast zoek je?

Heb je het over een camping koelkast dan lijkt het net of dit een speciaal type koelkast is. Maar een camping koelkast is niet echt een type koelkast. Bij camping koelkasten kom je al gauw uit bij koelboxen, tafelmodel koelkasten of mini koelkasten. 

Een koelbox is er handig, omdat je deze ook onderweg gebruikt kan worden. Helaas is de opbergruimte in een koelbox minimaal en is het ook vaak lastig indelen. Een mini- en tafelmodel koelkast zijn een stuk groter. Deze zijn het best te vergelijken met de koelkasten die je kent, alleen zijn deze een stuk minder hoog.

Voordat je een keuze gaat maken, is het belangrijk om te weten waar je de koelkast gaat plaatsen. In dat geval kan je inschatten hoeveel ruimte je voor de koelkast hebt. Denk daarbij goed na hoeveel ruimte je echt nodig hebt.

Wat voor koelkast past bij jouw vakantie?

Gelukkig zijn vrijwel alle campings tegenwoordig voorzien van een goed 230v systeem. Je kan op de meeste campings dus gewoon een koelkastje plaatsen. Maar dit betekent niet dat je hier perse voor moet kiezen. Ga je bijvoorbeeld korte periodes op vakantie of trek je veel rond dan heb je wellicht niet zoveel aan een echte koelkast die goed kan koelen.

Blij jij korte periode op een plek en hoef je slecht enkele producten te koelen dan is een koelbox op 12 of 24 volt voldoende. Deze kan je dan ook aansluiten in de auto wat perfect werkt, om je eten ook mee te nemen.

Blijf je langer op een plek en wil je echt koud drinken en eten dan is een 230v koelkast natuurlijk een stuk beter. Los van dat deze veel beter koelt, maak deze ook veel minder geluid. Het enige nadeel is dat deze koelkast niet continu uit en aangezet kunnen worden. 

Belangrijk is dus om goed na te denken wat voor type koelkast het beste bij jouw vakantie past

Hoeveel ruimte om mee te nemen?

Vervoersruimte is één van de grootste uitdagingen als je gaat kamperen. Eigenlijk is nooit genoeg ruimte en als je een koelkast mee moet nemen dan gaat er veel van deze ruimte verloren. Denk dus goed van te voren na waar je de koelkast wilt plaatsen en hoeveel ruimte je er dan voor hebt.

Door admin