Ondanks eerdere voorspellingen dat de extreme temperaturen aan de Waddeneilanden voorbij zouden gaan, lijkt het er nu toch sterk op dat het kwik ook hier flink boven de 30 graden uit gaat komen. Op Schiermonnikoog lijkt deze grens aanstaande maandag al bereikt te worden, waar het op de andere eilanden tussen de 26 en 29 graden zal zijn. Op dinsdag hebben alle eilanden met de extreem hoge temperaturen te maken. Texel lijkt er het meest gunstig vanaf te komen met 34 graden, op Schiermonnikoog lijkt het zelfs 37 graden te worden.

Zoals gewoonlijk zijn de verschillende weersvoorspellers het niet helemaal met elkaar eens. Buienradar voorspelt de meest extreme temperaturen. Weeronline en de KNMI zijn iets voorzichtiger en gaan uit van een paar graden minder. Na woensdag daalt de temperatuur tot een graad of 22 op de Wadden.

Zorg ervoor dat je tijdens de piekuren (12:00 tot 17:00 uur) uit de zon blijft en span je zo weinig mogelijk is. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en dat je activiteiten (boodschappen, wandelen, fietsen, etc.) in de ochtend of avond plant. Het is verleidelijk om de verkoeling van de zee op te zoeken, maar dat kan met de extreme hitte erg gevaarlijk zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je je dan goed insmeert met een zonnebrand van minimaal factor 30.

Door admin