Waar de Wadden bij de voorgaande hittegolf de extreme warmte nog kon ontlopen, lijkt dat deze keer niet te gebeuren en lijken we af te stevenen op een heuse hittegolf op alle eilanden. Iets wat niet zo vaak voor komt aangezien de temperaturen op de eilanden vaak lager liggen dan in de rest van Nederland.

Er is sprake van een hittegolf wanneer het vijf dagen lang boven de 25 graden Celsius is, waarvan drie dagen boven de 30 graden. Dit laatste wordt nog spannend. Volgens Buienradar loopt het kwik zaterdag en zondag op tot boven de 30 graden en wordt het maandag 29 graden. Als die voorspelling uitkomt is er dus nét geen sprake van een hittegolf. Weeronline voorspelt op zaterdag en zondag ook een ruime 30 graden, maar denkt dat het op vrijdag juist spannend wordt met 29 graden of iets daarboven.

Het mooie weer is in ieder geval niet onopgemerkt gebleven, want het aantal last-minute boekingen voor aankomend weekend neemt enorm toe melden verschillende bronnen. En of we een hittegolf krijgen … de tijd zal het leren.Door admin