Vlieland

WAD HEERLIJK !

Vakantie op de waddeneilanden

VLIELAND

POPULAIRE

VAKANTIEHUIZEN

OP VLIELAND

 

OOST VLIELAND - STRANDAPPARTEMENT

 

Vlakbij strand - Luxe en Comfortabel

 

Is de afgelopen 24 uur 1x gereserveerd

Wad Heerlijk !

 

OOST VLIELAND - VAKANTIEHUIS

 

Luxe appartement - Bij strandopgang

 

Is de afgelopen 24 uur 2x gereserveerd

Wad Heerlijk !

 

OOST VLIELAND - APP. BEACHSTYLE

 

Vlakbij strand - Zeer luxe appartement

 

Wordt op dit moment door 2 mensen bekeken

POPULAIRE

HOTELS

OP VLIELAND

Hotel Seeduyn Vlieland

Gastwaardering: 8,1

 

 

 

Mooie locatie aan het strand. Prima ontbijt. Uitstekende welness. Comfortabele kamer met zeezicht. Er is genoeg te doen in het hotel.

Wad Heerlijk !

Hotel De Wadden Vlieland

Gastwaardering: 8,5

 

 

 

 

Centraal gelegen. De kamers zijn allemaal aan de rustige tuinkant. Goede service, prima bedden en ruime badkamer. Zeer gastvrij!

Wad Heerlijk !

Hotel Doniastate Vlieland

Gastwaardering: 8,2

 

 

 

Prachtige ligging centraal op het eiland in de duinen. Mooie frisse uitstraling, geldt ook voor de inrichting.

Een aanrader, wij komen beslist terug!

Wad Heerlijk !

Hotel Zeezicht Vlieland

Gastwaardering: 8,2

 

 

 

Ligging pal tegenover zee en vlakbij het dorp. Goede uitvalsbasis om van alles op het eiland te ondernemen.

Prettige sfeer. Vriendelijk, behulpzaam personeel.

 

Deel op social media

WAD HEERLIJK

Vakantie op de waddeneilanden

Huisje vlieland - Vlieland huisje - Last minute Vlieland - Huisje huren Vlieland - Vlieland huisje huren - Vlieland last minute - Huisje Vlieland huren - Aanbieding Vlieland - Huisje huren op vlieland - Arrangement Vlieland - Accommodatie Vlieland - Vlieland aanbieding - Vakantie Vlieland huisje - Vakantiehuis huren Vlieland - Nachtje Vlieland - Seeduyn Vlieland - Groepsaccomodatie Vlieland - Groepsverblijf Vlieland - Hotel Vlieland - Hotels Vlieland - Zomervakantie Vlieland - Voorjaarsvakantie Vlieland - Kerstvakantie Vlieland - Oud & Nieuw Vlieland - Last Minute Vlieland

ALGEMENE INFORMATIE

VLIELAND

 

VAKANTIE OP VLIELAND

 

Iedereen die een keer op Vlieland met vakantie komt zal de enorme rust ervaren die op het eiland heerst. Deze rust wordt nog eens extra benadrukt omdat Vlieland autoluw is. Er rijden dus zeer weinig auto’s. Vlieland is dus nog zeer rustig en ongestoord. Geniet op de fiets van de eindeloos lange fietspaden door natuurgebieden en langs de uitgestrekte stranden. Op Vlieland zal je dus het ultieme eilandgevoel ervaren. Kom voor een nachtje Vlieland of een wat langer verblijf en je zult geen spijt krijgen.

 

BOOT NAAR VLIELAND

 

De boot naar Vlieland vertrekt vanaf Harlingen. Deze veerdienst wordt net zoals naar Terschelling verzorgd door Rederij Doeksen. De boot vaart u in 1,5 uur naar Vlieland. De sneldienst doet er 45 minuten over. De sneldienst is alleen voor voetgangers.

U dient voor een overtocht op een van de boten van tevoren te reserveren.

Aangezien Vlieland autoluw is zullen de meeste mensen hun auto in Harlingen laten staan. In Harlingen zijn uitstekende parkeervoorzieningen.

 

WAT DOEN OP VLIELAND

 

Vlieland staat alom bekend om haar rust en ruimte. Een groot deel van deze ruimte bevindt zich op het strand. Aan het strand kun je dan ook verschillende dingen ondernemen.

Heb je meer interesse in een museumbezoek? Dan kun je op Vlieland bijvoorbeeld naar het Tromps Huys voor mooie kunst of bijvoorbeeld naar De Noordwester voor het maritieme verleden van Vlieland.

Na al deze activiteiten kun je heerlijk relaxen in de horeca op Vlieland. Geniet van de heerlijke lokale gerechten en drankjes. Kom op Vlieland een huisje huren en beleef het allemaal!

 

HORECA OP VLIELAND

 

Vlieland is een klein eiland. Dat betekent echter niet dat er weinig keuze is wat betreft restaurants en cafe’s. Er is op Vlieland de mogelijkheid om heel luxe te eten, maar als je van een eenvoudige en wat voordeligere keuken houdt zijn er ook genoeg mogelijkheden. Er zijn restaurants te vinden voor elke portemonnee. Het leuke aan de horeca op Vlieland is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van lokale ingredienten bij het bereiden van het eten. Ook zijn er een aantal strandpaviljoens op Vlieland waar u direct aan zee kunt genieten van een hapje en een drankje.

 

DORPEN OP VLIELAND

 

Er bevindt zich op Vlieland maar 1 dorp, Oost Vlieland. In Oost Vlieland is echt nog veel van het oude karakter van het dorp bewaard gebleven. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht en je kunt er nog veel authentieke gebouwen terugvinden. Hierdoor heeft het dorp een leuke knusse sfeer.

Loop lekker door de Dorpsstraat met leuke winkeltjes en horecagelegenheden en waan je in vroegere tijden tijdens je vakantie op Vlieland.

 

VLIELAND MET KINDEREN

 

 • Tips voor een geslaagde vakantie op Vlieland met kinderen:
 • Zeehondjes spotten met de Vlieghors Express
 • Juttersmuseum
 • Suppen. Supboarden te huur op verschillende plekken.
 • Midgetgolfen bij Midgetgolfbaan Eldorado
 • Paarden huren bij Mange de Seeruyter om over het strand te rijden
 • Disc Golf
 • GPS Tochten (te voet en op de fiets)
 • Beachtennis
 • Vliegeren

 

SPORTIEF OP VLIELAND

 

Tijdens je vakantie op Vlieland kun je verscheidene actieve dingen doen.

Wat dacht je van:

 

 • Wandelen
 • Fietsen
 • Paardrijden
 • Raften
 • Surfen
 • Kajakken
 • Suppen
 • Beach Tennis
 • Beach Golf

 

NATUUR OP VLIELAND

 

Op Vlieland vindt je een zeer uitgestrekte stranden. Wat een ruimte! Behalve deze wonderschone stranden kun je er bossen, kwelders, duinen, vennetjes en wad vinden. Op Vlieland heerst echt rust en dat zie je aan de hoeveelheid vogels die je er zult aantreffen.

Als je tijdens je vakantie op Vlieland echt het Vlielandgevoel wil krijgen, vergeet dan niet te wandelen langs de Vliehors, de zandvlakte die bijna de helft van de oppervlakte van het eiland beslaat. Je zult versteld staan!

 

VLIELAND MET DE HOND

 

Ook op Vlieland zijn er ontelbare accommodaties waar u de hond mag meenemen.Binnen de bebouwde kom is het verplicht uw hond aan te lijnen en is er een opruimplicht voor hondendrollen. In het dorp kun je afvalbakken met gratis plastic zakjes vinden. Op het strand en ook in het bos mag uw hond loslopen. Let u echter wel goed op de borden want er zijn op Vlieland ook verscheidene vogelbroedgebieden in de duinen die tijdens het broed seizoen verboden terrein zijn voor uw hond.

 

VERVOER OP VLIELAND

 

Je mag je auto dus niet meenemen naar Vlieland. Alleen bewoners mogen dat.

Op Vlieland zijn er een aantal mogelijkheden om bij uw accommodatie te komen. Op het eiland wordt er busvervoer geregeld door Arriva en ook zijn er taxi’s beschikbaar. Gelijk bij aankomst met de boot kunt u hier instappen. Op het eiland zijn er verder 3 fietsverhuurders beschikbaar, waar u een goede fiets kunt huren. Vooraf reserveren is meestal wel noodzakelijk.